Lisäohjeet ja Rolex-puhdistusvinkit

On tärkeää huomata, että vaikka nämä puhdistusohjeet koskevat suurinta osaa Rolex-malleista, vintage-kelloja ja Cellini-kellosarjaa tulisi käsitellä hieman eri tavalla. Rolex Cellini -kelloissa ei ole merkin vedenkestävää Oyster-koteloa, ja monet vanhemmat vintage-mallit saattavat vaatia korjausta tai tiettyjen osien vaihtamista, jotta ne ovat kunnolla sinetöity.
Ellei kelloa ole äskettäin huollettu ja tiivistettä vaihdettu tuolloin, on hyvä mahdollisuus, että vintage-kello ei ole tarpeeksi vedenkestävä kestämään upotusta ja hankausta. Lisäksi itse tiivisteiden lisäksi on muita komponentteja, kuten kristalli, käämityskruunu ja koteloputki, joiden tulee olla hyvässä kunnossa varmistaakseen oikean vedenpitävyyden. Jopa täysin uudella tiivistesarjalla, kulunut käämityskruunu tai koteloputki voi aiheuttaa sen, että kello ei tiivisty kunnolla vettä vastaan.
Tähän luokkaan kuuluville Rolex kopio kellot b on yleensä parasta pyyhkiä kello mikrokuituliinalla. Jos sinulla on vaikeuksia poistaa pölyä ja likaa kuivalla liinalla, voit käyttää hieman kosteaa liinaa pyyhkiäksesi sen perusteellisemmin. Sinun tulee kuitenkin välttää sen liottamista tai suoraa kosketusta veden kanssa.
Lopuksi, vintage Rolex -kelloissa, joissa on akryylikiteitä, voit itse poistaa pienet naarmut pinnalta kotona sen sijaan, että sinun tarvitsee vaihtaa kristalli aina naarmuuntumisen yhteydessä. Vaikka akryyli on selvästi vähemmän naarmuuntumaton kuin safiiri, se voidaan korjata helposti pehmeällä liinalla ja kiillotusaineella, kuten PolyWatch.
Voit tehdä tämän yksinkertaisesti levittämällä kiillotusainetta kristalliin ja pyyhkimällä sitä puhtaalla pehmeällä liinalla paineen alla noin 2–3 minuuttia. Voit toistaa tämän prosessin tarvittaessa poistaaksesi vakavammat jäljet ​​ja naarmut. Vaikka tämä on tehokas vain pienille naarmuille ja naarmuille, se on nopea ja helppo tapa säilyttää kellosi ulkonäkö, eikä se vaadi ammattikokemusta tai erikoistyökalujen käyttöä.
Muista, että kellosi sisäosien korjaukset tai huollot saa suorittaa vain ammattimainen kelloseppä, etkä koskaan yritä avata Rolexia itse. Noudattamalla tätä opasta voit kuitenkin auttaa säilyttämään kellosi ulkoiset osat ja pitämään Rolexisi puhtaana ja uudesta vuodesta toiseen.