Vintage Rolex GMT-Master 1675/3 Root Beer Bezel

Rolex oli valmistanut GMT-Masterin kiinteitä kultaisia ​​versioita, joissa oli ruskeat kellot ja ruskeat insertit, kokoelman alusta lähtien, ja jotkut keräilijät kutsuvat näitä täysin ruskeita kehyksiä usein nimellä ”Root Beer Bezels”, mutta se oli itse asiassa ref. 1675/3, joka merkitsi kaksivärisen, ruskean ja kultaisen kehyksen ensimmäistä käyttökertaa, ja se merkitsee juurijuoman GMT: n todellista alkua. Muita tämän kellon tunnusomaisia ​​piirteitä ovat vastaava ruskea kellotaulu ja kullanväriset tuntimerkit, joiden muoto lopulta johti niiden nänni -valitsimen lempinimeen. Lopuksi Rolesor Root Beer GMT-Master oli saatavana joko Oyster- tai Jubilee-rannekkeella.
Et voi syyttää 1970 -luvun väärennettyjä Rolex -asiakkaita rakastumisesta tähän kelloon, koska se oli vuosikymmenen väritunnelma. Sitä kutsuttiin rakastavasti ”Root Beer” -kehykseksi, koska se muistutti lievästi samannimisen kuuluisan soodajuoman vaahtoavaa mukia. Kuitenkin yhtäkkiä näimme sen saavan uusia lempinimiä, kuten ”Tiger Eye” tai ”Tiger Augen”, koska se muistuttaa saman nimistä jalokiveä – pyrkimystä saada kopio kellot kuulostamaan enemmän korotetulta kuin trendikkäältä. Sitten Clint Eastwood sai kätensä yhteen ja se oli virallisesti ”Clint Eastwood”.
Nykyään näitä Root Beer GMT-Masterin ensimmäisiä iteraatioita on suhteellisen vaikea löytää. Vaikka GMT-Master ref. 1675: llä oli melko pitkä tuotantokausi, ref. 1675/3 oli lyhyempi juoksu ja määrä oli aina rajoitetumpi. Lisäksi näiden kellojen tuotannosta on kulunut vuosikymmeniä, ja joitakin esimerkkejä on yksinkertaisesti kadonnut historiaan. Myös GMO -juurijuomien hinnat ovat nousseet merkittävästi viime vuosina, ja vaikka ne eivät vieläkään ole saavuttaneet tiettyjen muiden vintage Rolex -mallien tasoa, on erittäin todennäköistä, että ne tulevat vain kalliiksi ja vaikeammiksi löytää tulevina vuosina .
GMT-Master-historiassa on tärkeää huomata, että 1980-luvun puolivälissä Rolex lanseerasi ensimmäisen Rolex GMT-Master II -laitteensa. Tässä päivitetyssä GMT-kellossa oli parannuksia, kuten uudenlainen GMT-liike, jossa 12 tunnin ja 24 tunnin kädet ovat itsenäisesti säädettävissä, mikä käynnisti brändin ikonisen lentäjien kellon aivan uudelle aikakaudelle. GMT-Master II: n ensimmäisen sukupolven aikana väärennetty Rolex-kello esitteli myös uuden kaksivärisen kehysosan, mustan ja punaisen ” Coke ” -kehyksen.
Vasta 1980-luvun loppupuolella syntyi GMT-Master II: n toinen sukupolvi, mikä johti Rolexiin tuomaan kuuluisan Root Beer -kehyksen takaisin kokoelmaan. Toisin kuin Pepsi- ja Coke-kehykset, jotka olivat saatavilla vain tämän sukupolven ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa malleissa, ruskea ja kultainen Root Beer -kehys asennettiin kaksiväriseen tilaan, kun taas kokonaan ruskea kehysosa oli varattu kiinteille 18 k keltaisille kultaversioille vastaavien ruskeiden kellojen kanssa.